Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NK Wielrennen Montferland

24 juni 2017 - 25 juni 2017

De Nederlandse kampioenschappen op de weg vinden in 2017 plaats in de gemeente Montferland, provincie Gelderland. Tijdens de KNWU NK wielerweken wordt er door verschillende categorieën om het rood-wit-blauw gestreden op de weg en in de tijdrit.

Vanaf 17 juni t/m 25 juni 2017 staat het Montferland in het teken van het Nederlands kampioenschap en gerelateerde evenementen. Tijdens de kampioenschappen wordt er gestreden om de nationale titels op de weg en op de tijdrit door de elite mannen, vrouwen, beloften, junioren en nieuwelingen.  Het precieze programma zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Montferland heeft een prachtige fietsomgeving en ruime ervaring op het gebied van fietsevenementen, zoals het WK veldrijden 2006 in Zeddam. Dit heeft prachtige beelden en naamsbekendheid in Nederland, maar ook zeker daarbuiten, opgeleverd. Jaarlijks organiseren lokale wielerverenigingen uit de regio diverse succesvolle fietsevenementen in het gebied.  Vorig jaar waren Zeddam en ’s-Heerenberg het decor voor de eerste etappe van de Holland Ladies Tour. In september van dit jaar wordt de tijdrit van Olympia’s Tour in het Montferland verreden. Allemaal (top) sportevenementen met karakter!

De ambitie is het positioneren van Montferland als gebied dat uitermate geschikt is voor (top) sportevenementen, met name gericht op het fietsen. Met het binnenhalen van de KNWU NK Wielerweken heeft Montferland wederom de kans zich op de (sport) kaart van Nederland te zetten. In nauwe afstemming met de KNWU gaat Montferland zorgen voor uitdagende wedstrijden in een karaktervolle omgeving. De renners kunnen zich volgend jaar verheugen op een heuvelachtig parcours waar de sterkste renner Nederlands kampioen wordt.

Naast deze nationale kampioenschappen worden er ook vele andere evenementen en activiteiten  georganiseerd in Montferland om de topsport-en de breedtesport met elkaar te verbinden. De gemeente heeft de ambitie om de fietsgemeente van Nederland te worden en juicht de komst van de KNWU NK Wielersportweken dan ook toe. Wethouder Tanja Loeff-Hageman: “Wij verheugen ons op het feit dat het NK naar ons mooie Montferland komt, omdat dit bijdraagt aan onze inspanningen om Montferland nog meer op de kaart te zetten. We hebben het volste vertrouwen in de samenwerking met de KNWU om van dit prachtige evenement een succes te maken.“

Het vertrouwen is wederzijds, ook de KNWU is blij met de samenwerking en het feit dat Montferland  als locatie is gekozen. KNWU-bestuurslid Frank van Veenendaal: “ Het Montferland leent zich uitstekend om een selectief zwaar parcours uit te tekenen, waar renners met klassementsambities voor de Tour de France zich nog een keer kunnen bewijzen in een heuvelachtige omgeving”.

Gegevens

Begin:
24 juni 2017
Einde:
25 juni 2017
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Montferland, ‘s-Heerenberg