“Sport is alleen leuk als er een toetsenbord aan zit”

De combinatie van computers en sport is voor Thom Kerssies niet vreemd. In 1983 begonnen met een Commodore VIC20 om op de lokale pony springcompetitie in de winter de resultaten te verwerken en de klassementen op te maken. In eerste instantie moesten de resultaten nog worden overgeschreven van de computer omdat de aanschaf van een printer in die tijd nog een klein vermogen kostte. Bij de finale stond er het eerste jaar in de kantine een televisie waarop de stand van de wedstrijd en het huidige klassement werd getoond. Vervolgens was het een kleine stap om dit ook bij andere wedstrijden in de regio te gaan verzorgen. De resultaten werden dan getoond op 2e-hands zwart-wit televisies.

In 1985 kwam door een sponsorovereenkomst met Boehringer Ingelheim een organisatieservice beschikbaar onder de naam HippoMobile. De VIC20 werd vervangen door de Commodore128, de zwart-wit televisies werden Philips Matchline monitoren en er kwam een geluidsinstallatie. Tevens werd er een elektronische tijdwaarneming ontwikkeld met 3 displays welke rond  de springring geplaatst konden worden.


Wedstrijdorganisaties konden dan via hun dierenarts de diensten van HippoMobile afnemen: rekenkamer dressuur, geluidinstallatie en elektronische tijdwaarneming.

Nadat de sponsoring door Boehringer Ingelheim ten einde kwam is hij in 1994 in dienst gekomen bij Sport Computer Graphics en heeft gedurende ruim 7 jaar voornamelijk op internationale paardensportwedstrijden in Europa meegewerkt aan het verzorgen van de resultaatverwerking, tijdwaarneming en televisie graphics. Dit bracht hem van Oslo tot Monaco en van Millstreet tot Berlijn.

Vanaf 2001 verzorgt hij -voornamelijk in de weekenden- voor de NOS Studio Sport tijdens live sportwedstrijden de titels welke in beeld gebracht worden zoals opstellingen, doelpuntenmakers, gele kaarten en de speelstand. Dit voor zeer afwisselende sporten zoals  atletiek, basketbal, handbal, hockey, tennis, volleybal, wielrennen, zwemmen etc.

 


In 2012 verzorgde hij tijdens de Olympische Spelen -voor de Olympic Broadcast Systems- in Londen de internationale titels bij de marathon, snelwandelen en wielerwedstrijden op de weg.

 

 

 

 

Ook tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Thom aanwezig om de titels bij de hockeywedstrijden te verzorgen.